Març 7, 2019

HOMES PROGRAMADORS DE VIDEOJOCS


A continuació us deixem amb homes que van destacar en el món dels videojocs:

Shigeru Miyamoto

L’únic i inimitable Shigeru Miyamoto, una de les cares més conegudes d’aquesta indústria fins i tot pels que menys saben d’ella. Porta a Nintendo des de l’any 1977, i la seva llista d’èxits és tan llarga que ens faltaria article per cobrir-la. Pilars del videojoc com ‘Mario Bros’, ‘The Legend of Zelda’, ‘Donkey Kong’, ‘F-Zero’ o ‘Pikmin’ han estat erigits en major o menor mesura gràcies a aquest home que domina com ningú les regles del joc.


Hironobu Sakaguchi

Si parlem de la marca ‘Final Fantasy’, molts són els noms que ens poden venir al cap, però probablement el primer que recordem sigui el de Hironobu Sakaguchi. El 2004 va decidir emancipar-se de la companyia a la qual va ajudar a fer gran i va fundar Mistwalker amb el suport econòmic de Microsoft. Encara que per lliure no ha arribat a collir triomfs tan descomunals com els del passat, interessants projectes com ‘The Last Story’, ‘Lost Odyssey’ o ‘Blue Dragon’ demostren que encara no ha perdut el seu toc.


Keiji Inafune

És el pare de ‘Mega Man’, saga a la qual ha dedicat els seus majors esforços involucrant-se en la gran majoria de llançaments. Però no us penseu que la seva tasca s’ha quedat aquí, perquè la seva signatura com a productor i dissenyador també figura en altres grans llicències com ‘Resident Evil’, ‘Onimusha’ o ‘Street Fighter’.


John Carmack

Geni tècnic i home fort de id Software durant els seus anys més gloriosos, podem dir que Carmack pràcticament no ha parat de crear des de finals dels 80. El seu talent ha servit per esprémer al màxim les possibilitats tecnològiques de cada moment, sent el gènere dels shooters en primera persona el que més s’ha aprofitat d’això en genialitats com ‘Wolfenstein 3D’, ‘Doom’ i ‘Quake’.


Sid Meier

Sid Meier fa anys que és la cara visible d’alguns dels més celebrats títols d’estratègia que hem pogut gaudir. Així a simple vista pot semblar un afable pare de família que treballa de dilluns a divendres a l’oficina i porta als seus fills en el seu Chrysler Voyager al col·legi, però després d’aquesta façana es troba una complexa ment pensant que ha donat lloc a obres com ‘ Civilization ‘o’ Railroad Tycoon ‘. Abans de tanta estratègia, va dedicar gran part dels seus primers anys de carrera a simuladors de combat com ‘F-19 Stealth Fighter’.


Hideo Kojima

Hideo Kojima és un autèntic divo del món del videojoc que ha sabut adoptar molt bé el seu paper d’estrella mediàtica per a la promoció dels seus productes. No obstant això, seria injust quedar-nos aquí quan parlem d’un creador que pot presumir d’haver estat el principal responsable d’una saga tan essencial com ‘Metal Gear’, a la qual ha donat la seva raó de ser. Però un home com Kojima no podria conformar-se “només” amb això, així que també per Konami ha col·laborat com a director, escriptor i / o productor en sagues com ‘Zone of the Enders’, ‘Snatchers’ o ‘Boktai’.


Will Wrig

Ha estat el pare de grans èxits de venda i crítica. Tant és així que EA va decidir comprar l’esmentat estudi en l’any 1997 per gaudir en exclusiva de les seves creacions. El seu primer gran èxit va ser el visionari ‘SimCity’, tot i que no podem negar que a ulls del gran públic la seva referència està a ‘The Sims’. Els seus últims treballs fins a la data van ser les dues entregues de ‘Spore’, i no va participar en l’accidentat reboot de ‘SimCity’ publicat l’any passat.


Yuji Naka

Si el nom de Miyamato quedarà per sempre lligat al de Mario, a l’hora de pensar en Sonic el primer referent que ens ve al cap és Yuji Naka. Però abans de posar-se als comandaments de l’equip que va veure néixer al més famós Eriçó, aquest programador d’Osaka va tenir ocasió d’agafar taules treballant en sagues com ‘Phantasy Star’ o ‘Ghouls’n Ghosts’.


Tim Schafer

És el fundador i principal motor de l’admirada Double Fini Productions, encara que la seva carrera va començar molts anys abans. Bé per lliure o amb companys de malifetes, ha estat responsable de meravelles de la talla de ‘The Secret of Monkey Island’ i la seva continuació, ‘Maniac Mansion: Day of the Tentacle’ o ‘Grim Fandango’, tots ells referents absoluts de l’aventura gràfica.


Yuji Horii

Si en presentar a Sakaguchi m’he llançat a enllaçar el seu nom a la saga ‘Final Fantasy’, la introducció de Yuji Horii ens obliga a posar sobre la taula una altra gran saga rolera japonesa: ‘Dragon Quest’. Curiosament, el seu primer treball per a Enix no va tenir res a veure amb el rol, ja que es va estrenar amb ‘Love Match Tennis’ per després provar sort amb un seguit d’aventures de misteri. Després d’això ja es va embarcar en la franquícia que el va fer famós i amb la qual ha seguit treballant fins als nostres dies, intercalant pel camí la participació en altres projectes com ‘Chrono Trigger’.